tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ruokaa suomalaisista juureksista

Joidenkin mielestä juurekset on tylsiä. Mun mielestä ei. Tänään vapaapäivän kunniaksi päätin ottaa käsittelyyn vihanneslokerossamme luuranneet sellerit, porkkanat, palsternakat, lantun ja retikan.


Kuoritaan ja paloitellaan. Chilit leikkaan saksilla paloiksi pataan, niin ei oo sitten sormet chilissä ja polte pian väärissä paikoissa. Tässä metodissa on muistettava, että ne siemenet on myös mukana, eli ruuasta tulee tosi tulista! 
Sipulisilpun kanssa öljyyn heitetään reilusti mausteita ja kypsennellään maut auki. 

Sitten vettä perään ja pari kasvisliemikuutiota. Käytän luomukuutioita, koska niissä ei ole tasapäistävää glutamaattia. Hiivauutetta kylläkin, mutta ei maistu niin teolliselle kuin natriumglutamaatti. Kattilaan lisätään sitten juurekset ja soijasuikaleita. Soija on mautonta juttua, joten se sopii hyvin näihin mausteisiin eväisiin. Vielä pari valkosipulin kynttä ja ruokakermaa tai kookoskermaa (ei ollu kookosta, joten mentiin tolla kevyemmällä versiolla).
Sitten jätetään soppa liedelle ja lähdetään ulos lenkille ja salille. Parissa tunnissa mausteet on imeytyneet oikein muheviksi. Tykkään syödä näiden patojen kanssa raejuustoa se vähän loiventaa tulisuutta ja antaa lisää proteiinia. Leipä on myös kiva lisäke. Pataan voi myös laittaa perunaa jos ei tykkää napostella sitä leivän kanssa.

Buon aperitivo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti