torstai 27. maaliskuuta 2014

Täytekakkuja


Hauskojen täytekakkujen tekeminen on kivaa puuhaa. Sokeritaikinasta ja marsipaanista saa hienoja kuorrutuksia, mutta maku on melko äklö. Siispä sisukset ei saa olla näissä liian makeita. Koristeiden kiinnittämiseen suosittelen valmista sokerikuorrutetta tuubissa. On vähän niinku liimatuubi noissa hommissa. Siistiä ja kätevää. Ison kakun kuorrutteen kaulitseminen on helpointa ison silikonialustan päällä. Leivinpaperi on hankala ja menee kurttuun aiheuttaen ryppyjä (kuten alla nähtävissä). 

18-vuotiaan musiikkiharrastajan synttärikakku. Sisällä lemon curdia ja rahkakermaa.

Minikokoinen täytekakku lemoncurdilla ja tuorejuustotäytteellä.

Kaksivuotiskakku vadelmahillo-ja tuorejuustotäytteellä.

Halloween-kakku. Ektoplasma on hieman hyydytettyä ja uudelleen vatkattua tuorejuustokermaa, rotta on leivottu lakufudgesta ja verisuonet on snöriä.

Taloudellista leipurointia
Värijauheet, pastavärit ja nestemäiset elintarvikevärit on melko kalliita mutta riittoisia, niitä on hyvä olla jemmassa, jotta inspiraation iskiessä on materiaalia käsillä. Mustan sokerikuorrutteen tekoon menee todella paljon pastaväriä, joten jos mustuus ei ole välttämätöntä, kannattaa harkita muita värejä. Mustat koristeet saa tehtyä kick-patukoista, jolloin ne on maukkaampia syödä, mutta musta marsipaani tulee halvemmaksi. Marsipaanipaketit säilyy hyvin kun ne suojaa avattuna kunnolla. Itse teippaan paketit tiukasti kiinni niin säilyy seuraavaankin kakkuun. 

Ja niitä kakkupapereita ei sitten kannata käyttää. Niissä ei ole mitään järkeä. Paperi vettyy, menee muhjuksi ja leikkautuu mukaan lautaselle. Jos pitsiä haluaa niin sitä kakkupaperia voi käyttää sapluunana ja tehdä ripottelukoristelun esimerkiksi juustokakun pintaan kaakaojauheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti