lauantai 25. lokakuuta 2014

Ei mitään mäkkärimättöä



Bloggaus on ollut vähän tauolla viime aikoina, mutta tässä taas vähän eväsvinkkiä.

Erilaisista pikaruokaloista saa kaikenlaista epäterveellistä shaibaa, mikä pilaa kunnon burgereiden maineen. Hampurilaisaterian ei kuitenkaan tarvitse olla epäterveellinen, vaikka se runsasenerginen toki onkin. Meillä jauhelihapihvi valmistetaan hevosen jauhelihasta, joka on hyvin vähärasvaista. Hampurilaissämpylän voi korvata reissumiehellä ja ranskalaiset itsetehdyillä lohkoperunoilla, kuten tässä ateriassa. Perunat lohkotaan ja huuhdotaan ylimääräinen tärkkelys pois. Lohkot pyöritellään öljyssä ja mausteissa ja paistetaan 225 asteessa kypsiksi. Suola laitetaan vasta kypsiin lohkoihin. Jotta perunoista ei tule lötköjä. Tässä ateriassa on lisäkkeenä myös avocadomössö.


Kevennetyn burgeriaterian lisukkeena on tietenkin salaatti. Tässä ateriassa lisäksi itseidätettyjä mungpapuja, raejuustoa ja marinoituja sieniä. Burgeri itsessään onkin aivan mahtava uusi kokeilu: silakkaburger. Silakkafileet on paistettu pannulla ja ladottu ruisleivälle. Hyväksi havaittu ja muutamaan kertaan kokeiltu.


Viimeisimpänä lisukekokeiluna lautaselle päätyi uunijuurekset ja itsetehty zaziki. Aivan mahtava iltapala! Juurekset öljytty ja maustettu ja paistettu uunissa kypsiksi. Zaziki on maustamatonta jugurttia, valkosipulia, kurkkuraastetta, suolaa ja pippuria. Aivan mielettömän hyvää. 




Perusburgeriresepti on seuraavanlainen:

Leipä tai sämpylä paahdetaan, pohjalle laitetaan sinappia ja ketsuppia, viiden päälle pihvi tai kalat, niiden päälle juustoa suolakurkkua ja salaattia ja kanteen sivellään majoneesia. Kannattaa kokeilla erilaisia tahnoja, maustettuja majoneeseja, chiliä ja mitä vain mieleen juolahtaa. Eikä kukaan sitten ihan oikeesti ikinä vaan osta niitä kaupan einesburgereita. Eihän?!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti