maanantai 15. joulukuuta 2014

Haukea pataan!



Hauki on mainio kala. Se ei ole yleensä kovin kallista, se on ekoloogista ja koostumukseltaan mukavan napakkaa. Tänään tein siitä tandoorimaustettua kasviksilla höystettyä pataa. 

Tarpeet:
Haukea fileenä
Tandoorimausteseosta
Öljyä
Kaalia
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulia
Kalakastiketta
Soijakastiketta
Inkivääriä
Tomaattimurskaa
Kermaa tai vastaavaa

Mausta fileet suolalla ja tandoorimausteseoksella ja paista seesamöljyssä kypsiksi.


Kun kalat kypsyvät kannen alla ehtii silputa pari porkkanaa, vähän kaalia, sipulin ja kolme valkosipulin kynttä. Ota kala jäähtymään ja paista sipulit, valkosipulit ja pari teelusikallista tandoorimaustetta pannulla kalasta irronneessa nesteessä. Lisää kastikkeet ja mausteet sekä tomaattimurska.

Kasvisten kypsyessä kypsistä ja hieman jäähtyneistä fileistä nypitään ruodot pois. Itse käyn sormin fileet läpi ja lohkomalla fileen paloiksi jolloin ruotorivin saa näkyviin ja ne on helppo nyhtää pois.


Lisää pataan kalat ja kerma, ruokakerma tai vastaava neste. Haudut hetki ja tarjoile vaikka nuudeleitten kanssa.



Herkullista! Satsista riittää ainakin neljälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti