keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Parempi lahna uunissa kuin makuuhuoneessa

Moro!
Vihdoin löytyi marketti josta saa halpaa kalaa. Tampereen Turtolan citymarketin kalatiskistä löytyi tuore lahna 3,99 €/kg. Esimerkiksi ideaparkin Prisman kalatiski on niin käsittämättömän surkea, ettei koko kaupassa tulis käytyä jos ei olis välillä pakko. Kalaa olis kiva syödä usein, mutta kun halvalla saa vain norjalaista lohta niin ei viitti. Mutta siis kunnon kalatiskistä saa halvalla hyvää, eli lahnaa! Lahna kuuluu särkikaloihin, joita saa syödä ilman omantunnon tuskia!


Tässä ohjetta itämaiseen uunilahnaan:

Perkaa ja suomusta lahna. Pese ja kuivaa. Laita se uunivuokaan.
Sekoita loraus seesamöljyä, soijakastiketta, kalakastiketta, inkivääriä, valkosipulin kynsiä, sitruunamehua ja chiliä. 
Tee lahnan nahkaan viiltoja ja hiero pintaan maustekastiketta. Lusikoi sitä myös kalan vatsaan.

Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia. Lusikoi vuoan pohjalle valunutta nestettä paiston aikana pari kertaa kalan päälle. Kala on kypsä kun evät irtoavat iisisti nykäisemällä.


Lahna on aika ruotoisa kala, joten lapsille kannattaa perata huolella kaikki ruodot pois, jottei ipanalle kehity ruodoista kalakammoa. Aikuiselle ei mikään mahdoton rasti perkailla lautasella, ja eipähän tuu ahmittua. Lisukkeena maistui porkkanaperunapyre ja vihersalaatti.

Hyvää ruokahalua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti