lauantai 12. huhtikuuta 2014

Edullista evästä hevosesta

Hevosen liha on hyvää, edullista ja vähärasvaista ruokaa. Jos siis haluaa syödä lihaa. Prismasta saa kotimaista hevosen lihaa, jonka eetisyys täyttää omat henkilökohtaiset standardini. Liha on jonkin muun sivutuote eikä eläintä ole tehotuotettu ihmisen ruuaksi vaan sen päätarkoitus on ollut palvella ratsuna, ravihevosena tms. Se, onko hevosten pitäminen ylipäänsä eettistä onkin toinen juttu. Tämä 850 grammainen paisti maksoi 8,90 euroa kilolta. Eli oli melko edullinen eväs.

Sitten ohjeeseen:
Leikkaa lihasta pois mahdolliset kalvot. Ripottele pintaan timjamia, valkosipulia, karkeaa suolaa ja pippuria myllystä. Rullaa paisti ja sido puuvillalangalla.




Paista pannulla pinnat kauttaaltaan, tökkää kylkeen paistomittari ja laita uuniin 150 asteeseen. Paistetaan kunnes lämpötila on 70 astetta. Paistoaika oli pari tuntia. Tämä lämpö sopii ulkofileelle, paahtopaisti kannattaa jättää raaemmaksi.

Mausta kypsän paistin pinta pippurilla ja Kääri paisti folioon maustumaan. Alakuvassa paisti josta "vähän" maistettiin. Taisi mennä neljännes pelkkiin maistipaloihin. Eli vaikka liha onkin vähärasvaista, niin mitään laihdutusruokaa se ei ole, koska tätä herkkua ei voi syödä maltillisesti.




Polleasti vaan pollea pöytään! Ihhahaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti