keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Grillikauden avaus - miten ruokkia grillijuhliin tunkeva vegetaristi


Kasvissyöjään törmänneet ovat varmaan joskus joutuneet tilanteeseen jossa kasvissyöjä änkeää mukaan grillijuhlaan. Grillaaminenhan on lihan syömistä ja grilliin laitetaan makkaraa, pihvejä, pekonia ja laardia eikä mitään vihanneksia. Mutta siis olemme tilanteessa, jossa kasvissyöjälle täytyisi tarjota ravintoa tilanteessa johon kasvissyöjä ei lainkaan kuulu. Tilanteesta pääsee helpolla ostamalla soijanakkeja tai muuta kuraa, mutta jos haluaa tehdä vaikutuksen kasvissyöjään voi tarjota munakoisonyyttejä! Olen nähnyt tämän reseptin jossain ja tehnyt sitä vuosia, joten en yritä väittää ohjetta omakseni, mutta en tosin muista tarkkaa lähdettäkään.

Tarvitset: ison munakoison, valkosipulia, öljyä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja vuohenjuustoa. Ja tietenkin grillin.

Leikkaa munakoisosta ohuita viipaleita. Ei liian ohuita, ettei homma hajoa käsiin muttei liian paksujakaan. Tässä aivan lyömätön apuväline on mummon perintönä tullut länsisaksalainen tv-shop - tyylinen nicer slicer.


Höyrytä tai keitä nopsasti viipaleet notkeiksi. Pari minuuttia riittää, ne ei saa lötkistyä. Puserra valkosipulia öljyyn ja voitele viipaleet. Aurinkokuivattujen tomaattien öljy on maukasta tähän hommaan. 



Laita kaksi viipaletta päällekkäin ristiin ja päälle viipale vuohenjuustoa ja aurinkokuivattu tomaatti. Taittele munakoison liepeet ristiin juuston päälle niin että muodostuu paketti. 


Grillaa munakoisot. Tarjoile. Sopii myös oivallisesti lihan lisukkeeksi, eli ei ole pakko olla sitä kasvissyöjää tekosyynä näiden tekemiseen. 

Hyvää ruokahalua ja grillisesonkia!

2 kommenttia:

  1. Mä niin kokeilen tätä tänään!

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä! Jos ei meinaa pysyä kasassa niin paistamisen ajaksi niihin voi tökkiä vähän hammastikkuja.

    VastaaPoista