sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Miksei missään enää tarjota voileipäkakkua?


Miksei juhlissa enää tarjota voileipäkakkuja? Sehän on niin näppärä, näyttävä ja täyttävä eväs. Euroviisuvalvojaisiin piti keksiä tarjottavaa ja mikäs sen kivempi kuin retro-henkinen voileipäkakku. Tässä ohje. Tehkää kesäjuhliin voileipäkakkuja ja kutsukaa mut syömään :)

Tee ensin täyte. Perkaa keskikokoinen savusiika ja käytä siitä neljännes. Sekoita puolirasiaa yrttituorejuustoa, siika ja desi kevytsmetanaa tahnaksi. Mausta pippurilla, sinapilla ja tillisilpulla. Keitä neljä munaa. 

Leipä on itsetehty leipäkoneleipä, mutta leipänä voi käyttää myös kaupasta ostettavaa vuokaruisleipää. Leikkaa leivästä reunat (säästä ne, niistä saa hyvää lihapullamassaa). Kakkuun tulee kolme kerrosta leipää.


Kostuta leipäviipaleet oliivien liemellä kevyesti. Leivän pitää olla mehevää muttei vetistä. Mikäli teet kakun edellisenä päivänä se mehevöityy paremmin, jolloin kostutus saa olla hyvin maltillinen. Levitä reilu kerros siikatäytettä. Lado toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä maustamatonta tuorejuustoa leiville ja levitä sen päälle avocadoa.


Lado jälleen kerros leipää ja kostuta. Lisää päälimmäiseksi kerros siikatäytettä, ja painele se haarukalla myös kakun reunoille. Koristele kananmunaviipaleilla, kirsikkatomaateilla, tillillä ja oliiveilla.


Kyytipojaksi reilu määrä viiniä, nautitaan hyvässä seurassa. Kakku on niin hyvää, että se riittää sopivasti kolmelle, eli isompiin juhliin kannattaa tehdä uunipellin kokoisia kakkuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti